Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Εδώ και αρκετά χρόνια στις περιοχές του συριακού Κουρδιστάν διεξάγεται ένα τεράστιο κοινωνικό πείραμα βασισμένο στις αρχές της λαϊκής αυτενέργειας και της άμεσης δημοκρατίας. Οι κούρδοι και οι κούρδισες μαχητές και μαχήτριες παράλληλα με την ένοπλη πάλη που διεξάγουν ενάντια στο φασιστικό μόρφωμα του ISIS και την πίεση που δέχονται από το τουρκικό κράτος, διαμορφώνουν στο εσωτερικό των κοινοτήτων τους συνθήκες κοινωνικού μετασχηματισμού. Οργανώνουν, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες σε ένα σύνθετο γεωπολιτικό περιβάλλον, τις κοινότητές τους με βάση τις αρχές της οριζοντιότητας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της οικολογικής ισορροπίας.

Για το λόγο αυτό, συγκροτήσαμε μια πρωτοβουλία με σκοπό να συμβάλει στην ανοικοδόμηση του Kobanê  και στην ενίσχυση του απελευθερωτικού αγώνα όλων των καντονιών της Rojava. Ξεκινάμε Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης ώστε, από τη μια, να αναδειχθεί πολιτικά ο αγώνας για τη χειραφέτηση του κουρδικού λαού και από την άλλη, να δοθεί υλική βοήθεια στον αγώνα τους για επιβίωση και στην προσπάθεια αυτοδιαχείρισης των κοινοτήτων τους. Καλούμε οργανώσεις, συλλογικότητες, εγχειρήματα, ομάδες να συμμετέχουν στην καμπάνια αυτή – οργανώνοντας στις πόλεις τους διάφορες εκδηλώσεις/δράσεις, κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης κλπ- με κορύφωση τη συνδιοργάνωση ενός φεστιβάλ στην Αθήνα, το Σεπτέμβρη.

Η συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε από άτομα προερχόμενα από τον αντιεξουσιαστικό/αναρχικό και ευρύτερα κινηματικό χώρο που παρά τις ενδεχόμενες διαφωνίες που μπορεί να έχουμε σε ζητήματα τακτικών επιλογών, δε μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγωνιζόμενο λαό της Rojava και να θεωρούμε τον αγώνα τους κομμάτι και του δικού μας αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s